Jens Ulrich Petersen

Hvorfor maler jeg små mennesker på et tilsyneladende monokromt rum eller i tomme rum? Mennesker, der ikke har noget at gøre med hinanden, revet med empati, og hvorfor forbindes de ikke sammen, og hvorfor er de ikke ude i naturen? Opfattelsen af ​​det enkelte menneskes magtesløshed i systemet / systemerne er dybest set det mest centrale tema i alt mit arbejde, og det samme er opfattelse, ordet med så meget indhold og så mange forståelser, som jeg sigter mod at undersøge i alt mit arbejde som en kunstner. Hvordan er det jeg og alle andre tænkende og følende skabninger opfatter hvad der omgiver os og hvad der sker omkring os og hvem vi er! Mit arbejde med at undersøge perception bygger stærkt på den praktiske etik fra Peter Singer og tabet af menneskelig identitet i det moderne i / menneskelige samfund, da Franz Kafka og Herman Hesse cirkler rundt og beskriver i deres værker, hvor hver af os er nødt til at tage mange beslutninger .